Skogsnett – er Norge heldekket med internett-tilgang?

Er du ute etter det korte svaret? Nei, Norge har ikke dekning overalt. Men det er absolutt ikke langt i fra! Det kommer også litt an på operatør, og «de store» kommer bedre ut enn litt mer ukjente operatører. Dette minsker faktisk ikke så mye om du kun er interessert i 4G, faktisk. Problemer mange opplever med mobilnettet stammer ofte fra mobilen de velger å bruke, og du kan finne stor forskjell mellom de som er laget for å stort sett bare ta bilder i byen for å legge ut på Instagram og de som er litt mer seriøse.

Men har du bruk for det?

Vi har diskutert opp og ned, for og mot bruken av smarttelefon i skogen, på hytta eller sjøen. De som er litt mer konservative argumenterer at dette er tiden for å komme seg vekk fra moderne teknologi (mens de bruker splitter nytt jakt- eller fiskeutstyr), og de som er for denne teknologien skjønner ikke hvorfor man ikke skal kunne bruke smart teknologi når man er i en situasjon der man faktisk trenger det. For vanligvis brukes jo mobilen 90 % til tøys, mens når man jakter og fisker kan den brukes til det fulle.

For jegere

Med mindre du er dypt inne i en av nasjonalparkene våre i innlandet, kan du enkelt sjekke mailen og spille på et norsk casino. Lurer du på hvordan du burde tilberede det du har skutt? Er du litt usikker på om du har plukket spiselig tilbehør? Litt lenge siden du tok jegersertifikatet og har glemt noen teknikker? Vi trenger ikke si stort mer enn det.

For fiskere

Det er utrolig nok dekning ganske langt ut i sjøen, både på den lange vestkysten, helt opp i nord, og i Oslofjorden og nedover. Men, her får du som regel bare 2g, eller edge som det også kalles. Derfor er det ikke anbefalt å bruke tjenester med tung trafikk. Værmeldinger, varslinger og andre nyttige tjenester fungerer derimot utmerket.