Er kroppen din klar for jaktsesong?

I en jaktsesong er det en del praktiske ting man bør ha orden på. Mange tenker kanskje på hørselen, og er opptatt av å redusere faren for hørseltap. Det er viktig å beskytte ørene godt for å unngå en støyrelatert hørselskade i forbindelse med bruk av skytevåpen under jakt. Men det er minst like viktig å tenke på at hele kroppen benyttes i en jaktsesong.

Ta hensyn til egen kropp

Selv om man kanskje ikke tenker over det, så kan det være mye god trening å drive med jakt. Det krever også at man har en kropp som er godt rustet for ulike typer belastning. Både balanse og koordinasjon blir utfordret når man beveger seg i skog og mark. Det kan også tenkes at man blir sittende i lange perioder når man er på jakt. Da er det viktig å tenke over hvilke sittestillinger som er best for din kropp.

Bli klar til jaktsesongen

I jaktsesongen så er det mange som ferdes i skog og mark. Å ferdes i ulendt terreng er krevende, og man vil være avhengig av å ha en kropp som tåler denne type belastning. Om man opplever kroppslige plager kan Naprapatlandslaget gjennomføre undersøkelser som gjør at kroppen kan bli klar for jaktsesongen.