Skiskyting

Det er storforventninger til det norske herre-skiskytterlandslaget før sesongen starter på senhøsten. Landslaget er tatt ut og treningene er i gang for fullt i en sesong hvor VM arrangeres på hjemmebane i Oslo.1556206-be-nextDet var få overraskelser da landslaget for skiskyting ble offentliggjort i slutten av april, som består av en gammel veteran i Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen, Tarjei Bøe, Johannes Thingnes Bø, Henrik L’Abée-Lund og Lars Helge Birkeland. Målet er å slå franske Martin Fourcade, som i fjor ble verdensmester på normaldistanse i Kontiolahti.

Forhåndsfavoritt

Martin Fourcade som vant verdenscupen sammenlagt i fjor har også OL gull i normaldistanse og på jaktstart fra Sotsji i 2014. Bookmakere som Unibet har han som en klar forhåndsfavoritt også i år, selv om det norske laget ser sterkt ut. Fourcade har blitt 26 år, hele 15 år yngre enn Ole Einar Bjørndalen. At Ole Einar skulle slå franskmannen blir derfor ansett som lite sannsynlig av både spillere og bookmakere. Mer sannsynlig er det da at brødrene Bøe kjemper helt der oppe og spesielt Johannes ser ut til å ha en lysende fremtid som skiskytter. Over en premieliste VG publiserte tidligere i år så er yngste bror Bøe den som vant mest i pengepremier forrige sesong, foran Emil Hegle Svendsen. Tarjei Bø var nummer fire på den norske listen over mest pengepremier.

VM i skiskyting i Oslo

Det ligger altså an til en meget spennende skiskyttersesong, med VM i Holmenkollen i mars. Dette kan bli en folkefest, men mye kommer an på norsk suksess også. Nordmennene må i så fall bli bedre i både spor og skyting for å klare individuelle gullmedaljer, men laget ser på papiret sterkt ut før lagkonkurransene. Det er forventet at dette er Ole Einar Bjørndalens siste sesong, men Kongen av skiskyting fra Simostranda har overrasket tidligere, med medaljer i de viktigste mesterskapene. Ole Einar Bjørndalen er for øvrig tidenes mestvinnende skisportsutøver.