De nordiske jakt- og fiskedager

De nordiske jakt- og fiskedagene er det viktigste møtestedet i Norge for friluftsfolk, fiskere og jegere. Arrangementet foregår på norsk Skogmuseum i Elverum og holdes årlig fra torsdag til søndag den andre helgen i august. Dagene har blitt mer og mer populære og over 32 000 besøker arrangementet årlig.

Det finnes mange forskjellige aktiviteter under disse dagene. På museet kan man finne blant annet knivtorg, mat-torg, fiskedam, botanisk hage, hundeutstillinger, magasin-hall, samt auditorium med ulike foredrag. Dette er bare litt av utvalget man kan finne under helgens festligheter. Noen drar for å prøve nye ting, mens andre drar for å stille ut hunden sin eller smake på spesiell mat tilberedt på mat-torget. I tillegg foregår det også en salgsmesse på museet under jakt- og fiskedagene hvor over 250 forhandlere stiller med ulike tilbud og spennende varer. I tillegg finnes det mange spennende aktiviteter for barn rundt om på museet.

I år arrangeres jakt- og fiskedagene fra 10. til 13. august og det vil bli 55. gang dagene holdes. Samme helg holdes også festspillene i Elverum. Dette betyr fulle gater, masse salg i butikkene, tivoli og fest hele helgen. Det finnes med andre ord noe for enhver smak og mye moro å finne på utenom skogmuseet dersom hele familien er på tur i helgen.